Mmmm..... cookies...

24. marts 2022

Brøndby Nord: Beboere og ansatte tager initiativ

Man kan være aktiv og deltagende i sin Lejerbo-afdeling på flere forskellige måder. Hos nogle popper de gode ideer op i en lind strøm. Andre er handlekraftige og får ideerne til at vokse, mens nogle igen er stærke og tager fat, når det gælder. Og sådan er det for både beboere og ansatte.

Der er heldigvis ingen rigtig eller forkert måde at gøre det på, så længe engagementet skinner igennem, og der findes en vilje til at hjælpe hinanden i processen. Nogle skal turde kaste bolden op og andre skal være modige nok til at gribe den.

Fuld fart frem
I Brøndby Nord er der mange bolde i spil. Her findes nemlig både en iderig afdelingsformand, nogle driftige ansatte, som kan sortere i ideerne og hjælpe med at realisere de bedste, og ikke mindst en masse engagerede beboere. Det er langt fra alle, der har fingrene i gryden, men de bakker op. Og dét er det vigtigste. Det styrker nemlig afdelingen og fællesskabet, og gør det samtidig muligt at iværksætte mange nye tiltag.

Listen er lang
Der er således lige nu gang i; en petanque-klub, snakke- og strikkeklub, fællesspisning, et træningsområde ude og inde samt et fødselsdagslokale og et gamerrum. Og så er vi slet ikke nået til alt det, der sker på de udendørs fællesarealer og de mange sæsonrelaterede arrangementer.

Gode muligheder i kælderen
Afdelingens kældre har en masse uudnyttet plads. Og det er her, at det nye ”mini fitnesscenter” er ved at tage form, med løbebånd og vægte i diverse kiloklasser. Alt udstyret er enten doneret eller købt brugt til en god pris. Ønsket er, at der inden sommer er etableret et træningsudvalg og nogle gode retningslinjer for brug af lokalet. For beboerne skal være med ombord og tage medansvar for stedet, før det kan åbne.

I kælderen gøres der også plads til et såkaldt ”fødselsdagslokale”, som kan lånes, når ungerne har skoleklassen eller børnehaven med hjem. Det er nemlig ikke alle beboere, der har plads til eller kan overskue sådan et fødselsdagsarrangement. Men det bliver lidt nemmere, når der findes et fint lokale med tekøkken og service til låns. Gamer-rummet til afdelingens unge er stadig på tegnebrættet.

Bærbuske og frugttræer
Udendørsarealerne har desuden fået en god overhaling. Der er blevet plantet æble- og kirsebærtræer og massevis af bærbuske i samtlige gårde, så man kan få lov til at smage på både hindbær, solbær og stikkelsbær. Der er samtidig afsat et stort areal til ”vild med vilje”. Her bliver der udelukkende sået forskellige markblomster, som beboerne gerne må plukke.

Med fælles hjælp og vilje til at få en endnu smukkere og mere velfungerende boligafdeling, er der uden tvivl mange flere initiativer gemt i Brøndby Nord. Så nu er der bare tilbage at ønske sig muligheden for at spole tiden frem, for det bliver da et smukt syn, når det hele vokser op og står i fuldt flor.