Mmmm..... cookies...

4. maj 2020

Lad os sætte gang i renoveringerne!

Køen til renoveringer af almene boliger med støtte fra Landsbyggefonden har i mange år været lang. I Lejerbo har flere sager været i kø i over 10 år. Det betyder, at der er beboere, som har ventet på nye vinduer, nye køkkener og alt muligt andet, der gør det endnu bedre at bo i deres boliger. Bare i Lejerbo-fællesskabet er der renoveringer i kø for over 1 mia. kroner!

23 sager i gang
I sin 1. maj-tale fortalte Mette Frederiksen, at der nu skal åbnes op, så de opsparede midler i Landsbyggefonden i langt højere grad end planlagt skal ud i samfundet og sætte skub i byggeriet. Derfor er vi i Lejerbo nu i fuld gang med at klargøre 23 renoveringssager, så de kan komme i gang hurtigst muligt. Hver enkelt sag skal gennemgås og opdateres, der skal regnes priser og laves finansieringsmodeller, og så skal den lokale kommune godkende renoveringen via det såkaldte Skema A. 

I Lejerbo forventer vi, at de første sager bliver godkendt rundt om i kommunerne inden 1. juni. På den måde kan vi gå i gang med renoveringerne allerede i løbet af efteråret. 

Nu sker der endelig noget
En af de boligafdelinger, der står i køen til Landsbyggefonden, er afdelingen Præstøvej i Næstved. Her har beboerne ventet i køen siden 2012. Renoveringen af de 150 boliger i afdelingen omfatter blandt andet efterisolering af gavle, hulmursisolering af facaderne, nye vinduer, reparation og udskiftning af altanerne, nye radiatorer og diverse reparationer på badeværelserne. Samlet set et projekt på ca. 89 mio. kroner. 

Formand i afdelingen og medlem af byggeudvalget, Line Johansen, glæder sig til, at renoveringen nu endelig kan komme i gang:
”Vores fundamenter har store sætningsskader, og hvis vi ikke gør noget, så er boligerne decideret i fare for at falde sammen. Så vi ser virkelig frem til, at der sker noget.” fortæller Line. 

Siden 2012 har der ad flere omgange været udskiftninger i afdelingsbestyrelsen, og Line mener, at det nok har været værst for de skiftende bestyrelser, at sagen har ligget stille i Landsbyggefondens kø: 

”Vi har vidst, at sagen lå klar hos Landsbyggefonden, men har ikke hørt fra dem. Vi har flere gange joket med, at hele Landsbyggefonden nok var emigreret ud af landet, fordi vi ikke har hørt fra dem. Og det har været frustrerende ikke at kunne gøre noget. Nu ser det ud til, at der måske sker noget, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Men vi skal også passe på! For hvad nu hvis det hele går for stærkt lige pludselig. Vi vil meget gerne i gang med renoveringen, men det skal ikke bare gå hurtigt, det skal også være gennemarbejdet, så vi ikke misser nogle vigtige detaljer,” slutter Line, der nu venter spændt på at høre tilbage fra Næstved Kommune og det videre forløb. 

Ud over arbejdet med de 23 renoveringssager fortsætter arbejdet naturligvis også med de sager, der allerede var gået gennem Landsbyggefonden. Der er derfor lige nu gang i hele 30 renoveringssager i Lejerbo-fællesskabet.