Mmmm..... cookies...

6. december 2016

Lejerbo fik sølv

I dag har vores formand Bent Jacobsen modtaget en plakette, som er en sølv-certificering for Lejerbos domicil i Valby. Prisen er en ny DGNB-certificering af bygninger i drift. Lejerbos hus er altså nu certificeret som bæredygtigt byggeri efter DGNB-ordningen. Prisen blev overrakt på Green Building Councils VINTERKONFERENCE i dag.

I alt 8 bygherrer har i 2016 deltaget i et pilotprojekt for DGNB for bygninger i drift. Og i dag har Green Building Council så lanceret en ny bæredygtighedsklasse: Bygninger i drift, som har fokus på den eksisterende boligmasse. 

Den store interesse fra bygherrer bekræfter en tendens som DK-GBC har oplevet det seneste år. Direktør Mette Qvist udtaler: 

”At så mange bygherrer af forskellig karakter vælger at deltage i pilotfasen, er for os et tydeligt signal om, at efterspørgslen på dokumenteret bæredygtighed i byggeriet er i gang med et kraftigt opsving. Bygninger i drift rummer af åbenlyse årsager et kæmpe potentiale for bæredygtighed, og vi ser frem til at frigive den nye DGNB manual som open source”.