Mmmm..... cookies...

28. februar 2022

Lilli Gyldenkildes Torv: en afdeling i blomstrende udvikling

Midt i Horsens, tæt på både Bygholm Parken, stranden ved Langelinieanlægget, centrum og et utal af indkøbsmuligheder, finder du Lilli Gyldenkildes Torv. Navngivet efter byens markante og folkekære SF’er huser bygningen nu alle typer beboere. Med intet mindre end 248 familieboliger og 101 ungdomsboliger er her rum for liv til både studerende, enlige, seniorer, børnefamilier og alt derimellem.

Fantastisk beliggenhed og et godt naboskab
Cecilia Munoz er flyttet fra hus og have til en af de øverste lejligheder i afdelingen, og hun er ikke i tvivl om, at hun nu er havnet det helt rigtige sted:

”Jeg er elsker beliggenheden og min smukke udsigt, men jeg er virkelig også blevet glædelig overrasket over det gode naboskab, og den venlighed folk udviser. Vi tør tale med hinanden. Det rører mig faktisk”, fortæller hun og fortsætter: ”Det er som om, vi alle er startet på et nyt kapitel her. Alle har lyst til at tage del i fællesskabet”.

Camilla Rønsholdt Melecini er helt ny bestyrelsesformand i afdelingen, og hun bakker op om Cecilias opfattelse. Hun er helt fra start blevet begejstret for det engagement, hun fornemmer fra både bestyrelse og beboere. ”Jeg tror på, vi er rigtig godt etablerede om et par år. Vi vil nemlig alle sammen afdelingen det bedste”, uddyber hun.

Plads til alle
Rummelighed er et nøgleord, når man bor så mange mennesker, dør om dør. Det er Cecilia og Camilla enige om. Begge fortæller, at det er afgørende for trivslen i en afdeling, at man som beboer støtter og hjælper, hvor man kan. Men at man også respekterer hinandens forskelligheder og ønsker til privatliv. Og det er netop noget, der ligger den nye bestyrelsesformand på sinde; ”Vi skal være alles bestyrelse, uanset om du er aktiv eller passiv i det almene fællesskab, og det er vi godt på vej til”, forklarer hun.

Indefra er det endnu bedre
Begge kvinder kender godt til den negative stemning omkring Lilli Gyldenkildes Torv, der har været udtrykt af både borgere og medier i Horsens. Men at det skulle være ”Danmarks grimmeste byggeri” på linje med de tidligere ghetto-betonblokke, kan ingen af dem få øje på. ”Udefra har folk travlt med at mene en hel masse negativt. Byggeriet er grimt, det er ubeboeligt, det er alt for bart og kedeligt. Men bor man her, og ser det indefra, er det en hel anden snak, mener Cecilia.

Og Camilla supplerer: ”Folk har set sig sure på hele projektet, på politikerne, på borgmesteren og på Lejerbo. Men de skulle bare komme herned og kigge i stedet, se det indefra og opleve vores skønne lejligheder og vores tagterrasser, så er jeg sikker på, de vil tænke anderledes”.

Stort set alle 349 lejligheder er nu lejet ud og afdelingen trives. Med god støtte fra Lejerbo Horsens og regionskontoret i Kolding er både bestyrelse og beboere rustede til at fortsætte de gode takter.

Er du nysgerrig efter at læse mere om Lilli Gyldenkildes Torv, finder du afdelingens hjemmeside her